הגיע הרגע הגדול. אחרי שהכנו את המצגת, למדנו את החומר, סיננו שקפים והתאמנו מול המראה כדי למנוע ליפסוסים מיותרים, אנחנו צריכים לעמוד מול כולם בחדר הישיבות ולהציג את המצגת.

פרפרי הבטן משתוללים, יש פיק בברכיים וזה לא צביקה, אבל אנחנו חייבים לצאת מזה כמו גדולים.
אז איך הופכים לכוכבי חדר הישיבות ומוציאים את המקסימום מהפרזנטציה? בואו נעבור על כמה דגשים מרכזיים שייקחו אתכם בדרך הבטוחה.

צאו לאימון שחייה בחומר המצגת

אימון ועוד אימון – זה לבד הוא חצי מהעבודה. אימון על השטף, על החיבור והמעבר בין שקפים, על המסרים והסיפור הקטן שאתם רוצים להוסיף לכל שקף ועל תזמונים.
תוך כדי שאתם מתאמנים על החומר, כדאי לשלב כמה "אימונים יבשים", הציגו בפני למשפחה וחברים, ואחרי שאכלתם להם את הראש, תצטרכו לעשות גם את הדבר שכולנו שונאים – הקליטו את עצמכם ותאזינו להקלטות. הן יעזרו לכם למדוד כמה זמן לוקח לכם להגיד את הדברים, יציגו לכם בדיוק איפה אתם מתקשים ובזכותן תתאמנו על הנשימות, הדיקציה והאינטונציה.

טיפ של שדרים: תתחברו לטונים הנמוכים שלכם, הם משדרים ביטחון ועוצמה, ועשו פאוזות מדי פעם בין מילים ומשפטים כדי לאפשר למחשבות שלכם להתיישב.

לכל שאלה, כדאי שתהיה לכם תשובה

מכירים את אלה ששואלים שאלות קשות במצגת ומתקילים את המציגים? יופי, אז אל תתנו לזה לקרות לכם.
חשבו על השאלות הכי משמעותיות וקשות שיכולות לעלות במהלך המצגת, וחפשו להן את התשובות הטובות ביותר, כדי שברגע האמת תוכלו לענות עליהן בצורה מהירה וקולחת.

טיפ של אילנה דיין: נסו לחשוב על שאלות שאתם הייתם שואלים. חשבו על נושאים לא שגרתיים שיכולים לעלות מהמצגת ונסו לשאול חברים מהתחום על השאלות שהם היו שואלים אתכם.

דברו כמו שחקנים על במה  

נסו לחשוב על העמידה שלכם כמו על הנוכחות של שחקן על במה, כשכל העיניים נעוצות בו ובוחנות אותו. העמידה, שפת הגוף והשהיות שלכם יקבלו משמעות חדשה ויזכו לתשומת לב מכל הנוכחים. כשאתם מציגים, דברו בטון נעים ואל תשתמשו בידיים כדי להציג רעיונות, זה יכול לצאת משליטה ולגנוב את הפוקוס החשוב באמת – מהתוכן שתציגו.
נשימה עמוקה, כחכוח אחרון בגרון ומשם אתם על אוטומט – דברו אל הקהל שלכם בקול רם וברור, ודאו שכולם שומעים אתכם, וכדי למנוע מונוטוניות, תשאירו מקום לשחק עם עוצמת הוולויום, תוך כדי שאתם שומרים עליו גבוה. כדאי גם לשבור את הרצף מדי עם פאוזות, כמו המומחים – יאיר לפיד וביבי.

מילה מדורין אטיאס: בחרו בגדים ייצוגיים, עדיף לבחור בלבוש רשמי יותר כדי לשדר מקצוענות.

קשר עין

אל תשכחו שהמטרה שלכם היא להעביר מידע לאנשים, אז השתדלו ליצור קשר עין בזמן שאתם מדברים.
כדי שהחבר'ה שמולכם יעבירו אתכם את הזמן בכיף, וירגישו מחוברים אליכם במקום אל הסלולרי שלהם, נסו להכניס אותם לשיחה ולשמור על הפרזנטציה דינמית.
לדוגמה, טוב לשאול בתחילת המצגת מה הם יודעים על הנושא שאתם עומדים לדבר עליו. הפנו שאלות לקהל ובקשו מהם תשובות או הצבעות. בסוף המצגת, השאירו זמן לשאלות, שימו לב שאתם מבינים בדיוק מה שאלו אתכם והתייחסו לכל שאלה לעומק. כמובן שאם אתם לא יודעים את התשובה, אין טעם להמציא אותה, זה פתח לפאדיחה לא רצויה.

טיפ של פרפורמרים: נסו לשמור על הברכיים מעט כפופות. ברכיים מתוחות ונעולות ישדרו קשיחות, יכניסו את הגוף למצב מקובע ויגביל את התנועתיות שלכם.

הישארו אתם

אין ספק שכדאי לכם לצפות בהרצאות אחרות וללמוד מהן כמה דברים, אבל תזכרו שבסופו של דבר אתם אלה שתציגו, אז תהיו אתם ואל תנסו לשים כתרים לא לכם. אם אתם לא מצחיקים, עזבו אתכם מבדיחות. אם אתם לא מוחצנים, אל תנסו לעטות מעטפת של מצליחנים גדולים. גם צניעות, כשהיא מוגשת עם מנה של ביטחון עצמי, היא תכונה שעוברת טוב ומשדרת אותנטיות. אם אתם מרגישים לחוצים בתחילת המצגת, אל תתביישו להגיד את זה לקהל ולהודות להם על הסבלנות, זה אפילו יעזור לכם להשתחרר.
תוקירו תודה, תאהבו את הקהל ותהיו אתם. אה, ותגיעו שעה קודם למקום כדי למנוע תקלות טכניות!

בהצלחה!