מודאגים מההתחממות הגלובלית? מקפידים למחזר ולשמור על כדור הארץ למען הדורות הבאים? אם כן, אתם בדרך הנכונה. ראיית עולם אקולוגית שמתבטאת גם בחיי היום יום שלכם וגם בעסק, היא תרומה קטנה אך משמעותית בדרך לעתיד טוב יותר.

בגם הלקוחות כיום מודעים לסביבה יותר מאי פעם. הם מעריכים ולעיתים קרובות מחפשים אקטיבית עסקים הידועים באחריות הסביבתית שלהם, כך שעסק שמתנהל מתוך אג'נדה אקולוגית יכול לחזק את התדמית והמיתוג שלו ולהתאים לערכים של קהל לקוחות גדול, המודע לסביבתו.

הנה 5 טיפים שווים במיוחד, על איך להפוך את העסק ליותר אקולוגי.

1.      עברו לחשבוניות דיגיטליות

חשבתם פעם אילו כמויות של נייר מצריכה הפקת חשבונית מנייר? הרי זה לא רק הנייר עליו מודפסת החשבונית, עם הדיו המזיק. בהרבה מקרים מעורבים גם מעטפה ובול, גם הם עשויים מנייר בתוספת דבק עתיר כימיקלים.

זה איטי, זה מסורבל וזה מעיק על העסק ועל כדור הארץ המדהים שלנו. לכן, זה הזמן לעבור לשירות של חשבונית אונליין, דוגמת חשבונית ירוקה – morning.

מעבר לחיסכון העצום בנייר, חשבוניות דיגיטליות עוברות דרך המרחב הווירטואלי, לא במכוניות, אניות או במטוסים שמזהמים את הסביבה. בנוסף, חשבוניות דיגיטליות מאוחסנות בענן או בשרתים, מה שמפנה מקום פיזי ומפחית את הצורך בפתרונות אחסון נייר, שלעתים קרובות יש להם השפעה סביבתית שלילית משלהם.

בקיצור, זוהי בחירה ידידותית לסביבה המשקפת היטב את המותג שלך ומושכת את הקהל ההולך וגדל של צרכנים מודעים לסביבה. חשבונית ירוקה מאפשרת לכם לבנות עסק אקולוגי, יעיל ומתחשב, עם ראיה לטווח ארוך.

2.      השתמשו בחומרי גלם ממוחזרים ושניתנים למחזור

שימוש בחומרי גלם ממוחזרים עבור המוצרים, האריזות והרכיבים השונים בעסק, עוזר לשמור על משאבי טבע ולהגן על כדור הארץ. בנוסף, תהליכי מחזור מצריכים פחות אנרגיה וכך יש לכם הזדמנות לתרום למאבק בהתחממות הגלובלית, לחסוך במשאבים טבעיים, להפחית את פליטות גזי החממה ולתרום לאיכות הסביבה.

חומרי גלם ממוחזרים מיוצרים מחומרים שכבר קיימים, מה שמפחית את הצורך בכריה ועיבוד של חומרי גלם חדשים. זה יכול לעזור לשמור על משאבים טבעיים כמו עצים, מתכות, פלסטיק ומים.

בנוסף, חומרי גלם ממוחזרים יכולים לעזור להפחית את כמות הפסולת המוטמנת באתרי פסולת. זה יכול לעזור לשמור על הקרקע ועל המים נקיים. הנה כמה דוגמאות לשימוש בחומרי גלם ממוחזרים:

·         חברה המייצרת נייר יכולה להשתמש בקלקר ממוחזר כדי לייצר אריזה עבור המוצרים שלה.

·         חברת אופנה יכולה להשתמש בבדים ממוחזרים כדי לייצר בגדים.

·        חברת בנייה יכולה להשתמש בבטון ממוחזר כדי לבנות בניינים.

כמובן שהיתכנות ויעילות השימוש בחומרים ממוחזרים עשויות להשתנות בהתאם לתעשייה ולחומר הספציפי המדובר. לכן, עסקים צריכים להעריך בקפידה את האיכות, הזמינות וההשפעה הכוללת של שילוב חומרים אלה בתהליכי הייצור שלהם.

3.      חיסכו במים – זה יתרון כפול!

חיסכון במים עוזר לכן להפוך את עסק לאקולוגי יותר ועל הדרך, לחסוך המון כסף. אז איך עושים את זה?

·         החליפו ברזים ישנים עם לחץ מים גבוה הגורם לשימוש יתר במים.

·         התקינו מערכות השקעה חכמות לשטחים הירוקים, לגינות ולצמחיה. מערכות השקיה אלו משתמשות בחיישנים כדי לקבוע מתי וכמה להשקות, תוך הימנעות מהשקיית יתר בזבזנית.

·         מחזרו מים איפה שאפשר. למשל, השתמשו במים שמצטברים במייבש הכביסה , כדי להשקות את העציצים.

·         שנו את הרגלי המים שלכם ושל הצוות: סגרו את הברז בזמן שאתם שוטפים ידיים, תקנו נזילות במהירות האפשרית וכדומה.

4.      השקיעו בבנייה ירוקה ועיצוב אקולוגי

הטיפ הזה מתייחס בעיקר לעסקים שלא פועלים מהבית, אלא בונים בעצמם את סביבת העבודה או משפרים סביבת עבודה קיימת.

הגישה העכשווית לעיצוב בניינים ומשרדים היא אקולוגית יותר מתמיד. המטרה היא ליצור סביבות עבודה בריאות ויעילות יותר, לבני האדם ולכדור הארץ.

את המטרה הזו משיגים בכמה דרכים:

·          שימוש בחומרים אקולוגיים, מתכלים וניתנים למחזור.

·         מקסום השימוש באור טבעי, במקום תאורה מלאכותית.

·         התקנת מערכות תאורה, חימום וקירור חסכוניות באנרגיה.

·         בניית גגות ירוקים (מכוסים בצמחייה) וקירות חיים (קירות מעוטרים בצמחים). אלמנטים אלו גם יפים וגם מסייעים בוויסות הטמפרטורה וטיהור האוויר.

·         שימוש בחומרים לא רעילים עם פליטה נמוכה בעיצוב  ובריהוט במטרה לשפר את איכות האוויר.

 5.      שימו לב לפרטים הקטנים

אתם לא חייבים לעשות צעדים גדולים כדי להפוך את העסק שלכם לאקולוגי יותר. לפעמים, ההתחלה הטובה ביותר היא בשינויים קטנים אך חשובים.

למשל, הציבו פחי מחזור בבית העסק או המשרדים והרגילו את הלקוחות, האורחים והעובדים כי כל פסולת מושלכת לפח הייעודי שלה: נייר, זכוכית, פלסטיק ועוד.

ציידו את המטבחון בעבודה במוצרים רב פעמיים: ספלים, כפיות, מגבות וכדומה. בכל מקרה שכדאי להשתמש במוצר חד פעמי, העדיפו להשתמש בכלים  ממוחזרים או עשוי חומרים מתכלים. בחנו איפה אפשר להציב תאורה חסכונית יותר והחליפו את מוצרי החשמל לכאלו עם דירוג אנרגטי גבוה.

אלו רק כמה דוגמאות לדרכים בהם אתם יכולים להפוך את העסק שלכם ל "ירוק" יותר, בנוסף למהלכים כמו מעבר מחשבוניות מודפסות למערכת המפיקה חשבונית דיגיטלית ושינוי הרגלי צריכת המים.

השילוב בין מהלכים קטנים וחשובים לבין מהלכים גדולים וקריטיים, הוא מה שיאפשר לכם בסופו של דבר לנהל עסק שכולו או רובו על טהרת האקולוגיה, מה שכאמור גם ימשוך עוד לקוחות וגם יסייע לכם להיות חלק משמעותי ומעורב בבניית העתיד של כולנו.