עלויות פתיחת חברה בע"מ – מה שצריך לדעת

עלויות פתיחת חברה בע"מ – מה שצריך לדעת

מעבר ממעמד של עוסק מורשה לחברה בע"מ הוא לא רק צעד עסקי, הוא גם מהלך בירוקרטי וכלכלי שדורש היערכות מראש. מעבר לרישום ברשם החברות וניסוח תקנון, יש עלויות נוספות שכדאי לקחת בחשבון: פתיחת חשבון בנק לחברה בע"מ, הנהלת חשבונות כפולה, תשלומי אגרה שנתית ועוד.

בכתבה הבאה ריכזנו את כל העלויות שאתם צפויים להיתקל בהן בדרך להפוך לחברה בע"מ – כדי שתוכלו לדעת מראש למה לצפות, ולהתכונן בהתאם, ממש כפי שעשיתם לפני פתיחת עוסק מורשה.

כמה צפוי לעלות כל התהליך של פתיחת חברה בע"מ?

עלות פתיחת חברה בע"מ נעה בין כ־3,000 ל־6,000 ₪ – תלוי אם תגישו את הבקשה בעצמכם או דרך עורך דין, ובהיקף השירותים הנלווים (כמו פתיחת חשבון בנק וייעוץ מתמשך). הסכום כולל גם אגרת רישום לרשם החברות ושכר טרחה לעורך דין, שיכול לנוע בין 500 ₪ למעלה מ־2,000 ₪. בנוסף, יש לקחת בחשבון הוצאות שוטפות כמו ריטיינר לרואה חשבון, שיכול להתחיל בכמה מאות שקלים בחודש.

עלויות רישום חברה ברשם החברות

הצעד הראשון בהקמת חברה בע"מ הוא רישומה ברשם החברות – וזה מגיע עם עלות קבועה:
אגרת רישום חד-פעמית בגובה 3,048 ₪. אם תבחרו להגיש את הבקשה באופן מקוון (כפי שרוב האנשים עושים היום), תהנו מהנחה של כ-500 ₪ ותשלמו 2,497 ₪ בלבד. החל מהשנה שלאחר הרישום, עליכם לשלם אגרה שנתית לרשם החברות.


2 דברים שחשוב לזכור בהקשר של תשלום האגרה השנתית: 

  • אם משלמים בכל שנה עד סוף חודש מרץ, נהנים מתשלום מוזל העומד על 1,306 ₪. לאחר מכן הסכום מתעדכן ל־1,734 ₪. 
  • האגרה השנתית לא נגבית בשנה שבה הקמתם את החברה, אלא רק מהשנה העוקבת.

שכר טרחה לעו"ד/רו"ח

מעבר לעלויות הרישום הפורמליות, פתיחת חברה בע"מ כוללת גם תשלום לבעלי מקצוע שילוו את התהליך. עורך דין שמטפל בהקמת חברה יגבה לרוב בין 500 ש"ח (במקרה המאוד נמוך) ועד כמה אלפי שקלים – תלוי במורכבות ובמשרד שבו בחרתם + מע"מ. התשלום הוא בדרך כלל חד פעמי, אלא אם מתקיים קשר שוטף (ריטיינר). ישנם עורכי דין שמציעים גם ליווי בהליך פתיחת חשבון בנק לחברה, שלרוב מתבצע מיד לאחר הרישום.

שכר טרחה לרואה חשבון מתבצע לרוב במודל חודשי קבוע (ריטיינר), ומשתנה בהתאם להיקף הפעילות של החברה. בחברות קטנות, מדובר לרוב בכמה מאות שקלים לחודש, בעוד שחברות פעילות יותר ישלמו גם כמה אלפים, תלוי במורכבות, במספר הפעולות החודשיות ובצרכים החשבונאיים הנלווים.

לסיכום, בין אם אתם מתלבטים אם להקים חברה בע"מ או עוסק מורשה, ובין אם כבר קיבלתם החלטה – ודאו שאתם יודעים בדיוק מה כולל התהליך, וכמה הוא צפוי לעלות לכם בפועל, כדי שתוכלו להתמקד בדבר הכי חשוב: לבנות את העסק כמו שצריך. 

פתיחת חברה בע"מ היא מהלך שדורש השקעה ראשונית, לא רק ברישום פורמלי ואגרות, אלא גם בליווי מקצועי ובניהול פיננסי מסודר. עם זאת, עבור עסקים שנמצאים בצמיחה או כאלה שרוצים לפעול במסגרת יציבה ומוגנת משפטית, זו יכולה להיות קפיצת מדרגה אמיתית.