אם אתם חולמים להקים חנות אינטרנטית בקלות ובמהירות, שופיפיי (Shopify) היא אחת הפלטפורמות הפופולריות והנוחות ביותר לעשות את זה. עם ממשק ידידותי, מגוון רחב של עיצובים וכלים לניהול מוצרים, תשלומים ושיווק – היא מאפשרת לכל אחד להקים חנות מקצועית בלי צורך בידע טכני. במדריך הזה נעבור שלב אחר שלב על בניית חנות בשופיפיי, כדי שתוכלו להתחיל להפעיל את העסק שלכם אונליין בצורה פשוטה ויעילה.
מה זה Shopify ולמי זה מתאים?
שופיפיי (Shopify) היא אחת מפלטפורמות המסחר האלקטרוני הפופולריות בעולם, המאפשרת לבעלי עסקים להקים ולנהל חנויות אונליין עם מכירות באינטרנט בקלות. בין אם המכירה באמצעות דרופשיפינג, מלאי או חנות פיזית, הפלטפורמה כוללת את כל מה שצריך כדי למכור, החל מבניית אתר, דרך ניהול מוצרים ומלאי, ועד סליקת תשלומים, שיווק ואנליטיקות. הכל בממשק נוח וללא צורך בידע טכני מתקדם.
למה דווקא Shopify?
פלטפורמה קלה לשימוש
אין צורך בהתקנות מסובכות או תחזוקה שוטפת כמו ב-WooCommerce. למתלבטים בין שופיפיי או וורדפרס, חשוב לדעת שבשופיפיי הכל מוכן לשימוש ישר מהקופסה.
תשתית אמינה ומאובטחת
Shopify דואגת לכל ההיבטים הטכניים, כולל אחסון, אבטחה ומהירות טעינה. לעומת זאת, בניית חנות וורדפרס עם תוסף WooCommerce מצריכה ניהול אחסון ותחזוקה עצמאיים.
חנות אונליין מקצועית
Wix לדוגמה, מתאימה יותר לאתרים כלליים עם יכולות מסחר בסיסיות, בעוד ש-Shopify היא פלטפורמה ייעודית למסחר אלקטרוני עם כלים מתקדמים למכירה.
תמיכה רחבה במכירות רב-ערוציות
מכירה ישירה דרך החנות, רשתות חברתיות, מרקטפלייסים ואפילו בחנות פיזית באמצעות Shopify POS.
למי Shopify מתאימה?
- עצמאיים ובעלי עסקים קטנים שרוצים חנות מקצועית ללא צורך בתחזוקה טכנית.
- מותגים בצמיחה שצריכים כלים מתקדמים לניהול מלאי, אוטומציות ושיווק.
- חנויות בינלאומיות – בזכות אפשרויות תשלום מגוונות, תמיכה במטבעות שונים ושילוב עם ספקי שילוח גלובליים.
כמה עולה לפתוח חנות בשופיפיי?
זה אמנם מאוד פשוט לפתוח ולתחזק חנות בשופיפיי, אבל זה לא אומר שזה לא דורש השקעה 🙂 מעבר לשלב הפתיחה הראשוני, יש עוד כמה עלויות שחשוב לקחת בחשבון לפני שניגשים למלאכה:
1. עלות אחסון ודומיין ב-Shopify
אחסון – אחסון האתר כלול בתשלום החודשי עבור מנוי Shopify. אתם לא צריכים לדאוג לאחסון נפרד עבור האתר שלכם, כיוון ש-Shopify מנהלת את האחסון באופן מלא עבור לקוחותיה, כאשר כל אחת מהתוכניות כוללת אחסון בלתי מוגבל של מוצרים ודפים.
דומיין – ניתן לרכוש דומיין דרך Shopify במחיר של כ-14 דולר לשנה (או לבחור דומיין חינמי שיסתיים ב- .myshopify.com). אם כבר יש לכם דומיין, תוכלו לחבר אותו לחנות שלכם באמצעות הגדרות פשוטות ב-Shopify.
2. עלויות חודשיות (מנוי Shopify)
Shopify מציעה מספר תוכניות מנוי, כל אחת עם יתרונות שונים בהתאם לצרכי העסק שלכם:
מנוי Basic: תמורת 29 דולר לחודש (כאשר החיוב הוא שנתי). עד 10 מיקומים לאחסון, תמיכה 24/7 ומכירת מוצרים ב-3 שווקים.
מנוי Shopify: תמורת 79 דולר לחודש (חיוב שנתי). כולל 5 חשבונות עובדים נוספים ומכירה ב-3 שווקים גלובליים.
מנוי Advanced: תמורת 299 דולר לחודש (חיוב שנתי). כולל תמיכה משודרגת, 15 חשבונות עובדים ויכולות קופה מתקדמות.
מנוי Shopify Plus: תמורת 2,300 דולר לחודש (עבור חוזה ל-3 שנים). ומיועד לעסקים גדולים עם אפשרויות מותאמות אישית.לפרטים נוספים, ניתן לעיין בדף המחירים של Shopify.
3. עמלות עסקה ואמצעי תשלום
כל תוכנית מנוי כוללת עמלות עסקה שונות התלויות באמצעי התשלום שתבחרו. קיימת עמלה על כל עסקה שמתבצעת דרך הפלטפורמה, אשר משתנה לפי תוכנית המנוי. פירוט העמלות לפי המידע באתר Shopify:
בעסקה אונליין:
תוכנית בייסיק: 2.9% + 30 סנט
תוכנית שופיפיי: 2.7% + 30 סנט
תוכנית אדוונסד: 2.5% + 30 סנט
תוכנית פלוס: עמלות תחרותיות עבור סוחרים בעלי נפח מכירות גבוה
במכירה בחנויות פיזיות*:
תוכנית בייסיק: 2.6% + 10 סנט
תוכנית שופיפיי: 2.5% + 10 סנט
תוכנית אדוונסד: 2.4% + 10 סנט
*בשופיפיי, "מכירות פיזיות" מתייחסות למכירה של מוצרים שלא רק דרך האתר, אלא גם באמצעות מערכת "נקודת מכירה" – (POS – Shopify’s point of sale hardware), שהיא מערכת שמאפשרת לבצע מכירה בחנות פיזית. חנות שופיפיי מאפשרת למכור מוצרים גם בצורה כזו, כך שתוכלו לקשר את המכירות בחנות הפיזית למערכת ולנהל את המלאי והתשלומים בצורה אחידה בין החנות המקוונת והפיזית.
עבור ספקי תשלום צד שלישי:
תוכנית בייסיק: 2%
תוכניות אדוונסד ושופיפיי: 1%
תוכנית פלוס: 0.6%
4. תוספים ותבניות
תוספים – חנות האפליקציות של Shopify מציעה מגוון רחב של תוספים להרחבת הפונקציות של החנות, כמו כלי שיווק, ניהול מלאי, ניתוחים מתקדמים, חשבונית אונליין (התוסף שלנו) ועוד. רוב התוספים מציעים גרסה חינמית, אך ישנם גם תוספים בתשלום.
תבניות – יש מגוון תבניות עיצוב זמינות בחינם ובתשלום. עלות תבניות בתשלום (תבניות הפרימיום) נעה בין 100 ל-350 דולר לתבנית. תבנית טובה תשפיע רבות על חוויית המשתמש ותעזור להציג את המוצרים שלכם בצורה אטרקטיבית. אך שימו לב – הפלטפורמה לא תומכת בשפה העברית.
5. פרסום ושיווק
לצד כל העלויות הנלוות להקמה ולאחסון, ישנן עלויות חודשיות של שיווק ופרסום – במיוחד כשמדובר בתחום מורכב כמו קידום אתרי איקומרס, וכאן יש דרישה להבנה יותר מעמיקה בתחום. במידה ותבחרו בגורם שלישי שיסייע לכם בזה, זו עוד עלות שיש לקחת בחשבון.
אז איך לפתוח חנות בשופיפיי? (המדריך המעשי)
1. חיבור לשופיפיי
כדי להתחבר לחשבון שלכם בשופיפיי, לחצו כאן. אם אתם מעדיפים להשתמש במכשירים ניידים, האפליקציה תומכת במערכות ההפעלה iOS, iPadOS ו-Android כך שתוכלו להיכנס גם דרך אפליקציית שופיפיי לטאבלט או לנייד, אך שימו לב שההסברים במדריך שלנו מתייחסים לתצוגה בדסקטופ.
2. יצירת חשבון שופיפיי
במידה ואין לכם חשבון, תצטרכו להקים אחד כזה. לשם כך תצטרכו להזין כתובת אימייל תקינה וסיסמה.במהלך יצירת החשבון, תוקצה לכם כתובת דומיין אוטומטית עם סיומת myshopify.com, לדוגמה: 1a2b3c4-5.myshopify.com. הדומיין הזה הוא ייחודי לחנות שלכם, וישמש עבורכם להתחברות ללוח הבקרה של שופיפיי ולזיהוי החשבון שלכם. לדוגמה, אפליקציות או שירותים חיצוניים עשויים לבקש את הדומיין שלכם כ-ID או מספר חשבון של שופיפיי כדי לחבר את החשבון שלכם.
תוכלו לבחור את הדומיין הזה פעם אחת בלבד והוא ייחשב לדומיין הראשי של החנות שלכם כברירת מחדל. כמובן, בהמשך. תוכלו לרכוש דומיין מותאם אישית שיחליף את ה-myshopify.com ויהפוך לכתובת האינטרנט דרכה הלקוחות יכנסו לחנות שלכם.
3. הגדרת שם החנות ופרטי יצירת קשר
שם החנות שלכם הוא השם שמופיע בכל עמוד באתר שלכם. כברירת מחדל, שם החנות יהיה "My Store".
כדי לפתוח חשבון בשופיפיי, עליכם לספק את שמכם המלא, כתובת העסק, מספר טלפון פעיל וכתובת אימייל תקינה. ייתכן שיידרשו מכם פרטים נוספים לפי דרישה. פרטים אלו משמשים לאמת את זהותכם בעת ההרשמה לחשבון בשופיפיי ואינם משותפים עם הלקוחות שלכם.
4. הגדרת שם העסק המשפטי וכתובת העסק
שם העסק המשפטי וכתובת העסק מופיעים בחשבונית שאתם מקבלים משופיפיי. עם שם וכתובת נכונים על חשבונית שופיפיי, ייתכן שתוכלו להחשיב את שופיפיי כהוצאה עסקית.
5. הוספת סיסמת כניסה לחנות שלכם
אפשר להוסיף סיסמת הגנה לחנות האונליין שלכם כדי למנוע גישה לא מורשית.
שלבים:
- מתוך לוח הבקרה של שופיפיי, גשו ל־Online Store > Preferences.
- בסעיף "Password protection" (הגנת סיסמה), סמנו את האפשרות Restrict access to visitors with the password (הגבלת גישה למבקרים עם סיסמה).
- בשדה Password, הזינו את הסיסמה שברצונכם להוסיף לחנות ולהגביל באמצעותה את הגישה. חשוב לא להשתמש באותה סיסמה שבה אתם נכנסים ללוח הבקרה של שופיפיי.
- אופציונלי: בשדה Message to your visitors (הודעה למבקרים), תוכלו להוסיף הודעה שתוצג למבקרים בדף הסיסמה. אם לא רוצים להוסיף הודעה, אפשר להשאיר את השדה ריק.
לחצו על Save (שמור).
6. הגדרת או שינוי אזור הזמן של החנות
- מתוך לוח הבקרה של שופיפיי, גשו ל־Settings (הגדרות).
- לחצו על General (כללי).
- בסעיף Store defaults (ברירות מחדל של החנות), ברשימת ה־Time zone (אזור זמן), בחרו את אזור הזמן החדש.
לחצו על Save (שמור).
7. שינוי כתובת חיוב
אם שיניתם את הכתובת הקשורה לכרטיס האשראי או לכרטיס דביט ששותף, עליכם לעדכן את פרטי החיוב שלכם.
שלבים:
- מתוך לוח הבקרה של שופיפיי, גשו ל־Settings (הגדרות) > Billing (חיוב).
- לחצו על Billing profile (פרופיל חיוב).
- בסעיף Payment methods (שיטות תשלום), לחצו על כפתור ה־… עבור כרטיס האשראי או כרטיס הדביט ששותף שברצונכם לשנות, ולאחר מכן לחצו על Replace (החלף).
- הזינו את המידע הנדרש, כולל כתובת החיוב החדשה.
לחצו על Replace credit card (החלף כרטיס אשראי).
8. בחירת מטבע לחנות
בעמוד הגדרות הכלליות בלוח הבקרה של שופיפיי, תוכלו לבחור את המטבע שבו תשתמש החנות שלכם (למשל, USD, EUR, CAD, AUD, JPY).
אם אתם משתמשים בשירות Shopify Payments כדרך תשלום בכרטיסי אשראי, יהיה עליכם לשנות את המטבע דרך הגדרות החשבון הבנקאי והמרה למטבע של Shopify Payments.
שלבים:
- מתוך לוח הבקרה של שופיפיי, גשו ל־Settings (הגדרות).
- לחצו על General (כללי).
- בסעיף Store defaults (ברירות מחדל של החנות), לחצו על … > Change store currency (שנה מטבע חנות).
- בחרו את יחידת המטבע החדשה מתוך התפריט הנפתח.
- אם אתם משנים את המטבע אחרי שהוזמנו מוצרים ראשונים, סמנו את התיבה I understand the risk of changing the store currency (אני מבין את הסיכון בשינוי מטבע החנות). ניתן גם לבחור סיבה לשינוי המטבע אם רוצים. לחצו על Save (שמור).
אופציונלי: אם תרצו לשנות את הדרך בה מוצגים סכומי הכסף, בצעו את הצעדים הבאים:
- לחצו על … > Change currency formatting (שנה עיצוב מטבע).
- ערכו את עיצוב המטבע כפי שתרצו.
- לחצו על Save (שמור).
9. הגדרת או שינוי יחידת המשקל ברירת המחדל של החנות
תוכלו לבחור אחת מתוך יחידות המשקל הבאות:
- פאונד (lb) – מערכת אימפריאלית
- אונקיה (oz) – מערכת אימפריאלית
- קילוגרם (kg) – מערכת מטרית
- גרם (g) – מערכת מטרית
בחרו את יחידת המשקל שהכי מתאימה לעסק שלכם. זוהי רק ברירת מחדל, וניתן לשנות את היחידה לכל מוצר בנפרד בהמשך.
לפני שתבחרו את יחידת המשקל, עליכם לבחור את מערכת היחידות מתוך אותו מסך.
שלבים:
- מתוך לוח הבקרה של שופיפיי, גשו ל־Settings (הגדרות).
- לחצו על General (כללי).
- בסעיף Store defaults (ברירות מחדל של החנות), השתמשו בתפריט הנפתח של Default weight unit (יחידת המשקל ברירת המחדל) כדי לבחור את יחידת המשקל הרצויה.
- לחצו על Save (שמור).
10. הגדרת משלוחים והשלמת הזמנות
השלמת הזמנות ומשלוחים יכולים להיות בין החלקים המורכבים ביותר בניהול עסק, וגם בין העלויות הגבוהות ביותר להזמנה. כמו כן, לפעמים קשה לדעת כמה מהעלות הזו להעמיס על הלקוחות שלכם.
כדי להבין כיצד לעבוד עם שירותי משלוחים שונים ולקבוע את שיעורי המשלוח המתאימים, תוכלו לקרוא על ספקי השילוח השונים, על שיעורי המשלוח השונים שניתן להציע, ועל איך לעבוד עם שירותי השלמה (fulfillment services). לאחר שתבינו כיצד המשלוחים עובדים בשופיפיי, תוכלו להגדיר את הגדרות המשלוח שלכם, כולל שיעורי משלוח, פרופילים של משלוח, הפניית הזמנות ומלאי שניתן להשלימו.
שיעורי משלוח: אתם יכולים להגדיר שיעורי משלוח חינמיים, אחידים או מחושבים, אשר יוצגו בעגלת הקניות בזמן הצ'קאאוט עבור הלקוחות שלכם. למדו עוד על סוגי שיעורי המשלוח השונים.
לפני שתתחילו ליצור שיעורי משלוח, חשוב להכיר את אזורי המשלוח ופרופילי המשלוח. אזורי המשלוח הם קבוצות של מדינות או אזורים שאתם יוצרים עבור שיעורי המשלוח שלכם, ופרופילי המשלוח מאפשרים לכם להגדיר שיעורי משלוח עבור מוצרים ומיקומים ספציפיים.
שיטות משלוח: כשלקוחות נמצאים קרוב לעסק שלכם, תוכלו להציע להם שיטות משלוח מקומיות או איסוף עצמי כדי לקבל את המוצרים. זה יכול לזרז זמן וליצור חוויית קנייה טובה יותר ללקוחות שלכם.
הגדירו את אפשרויות המשלוח (מקומי או איסוף בחנות) בחנות שלכם, ולקוחותיכם יוכלו לבחור באופציות אלו כאשר הם מבצעים הזמנה דרך עגלת הקניות.
הגדרת משלוח מקומי עבור הזמנות אונליין: אתם יכולים להציע ללקוחות מקומיים את האפשרות לקבל את ההזמנות שלהם במשלוח ישיר אליהם. אם כתובת הלקוח נמצאת באזור המשלוח שלכם, אזי הלקוח יוכל לבחור במשלוח מקומי במהלך תהליך התשלום.
כדי להפעיל את המשלוח המקומי, יש להפעיל את אפשרות המשלוח המקומי עבור כל מיקום שממנו אתם מציעים משלוחים. ניתן להציע משלוח בטווח מרחק מסוים מהמיקום שלכם או לפי מיקודים מסוימים.
לאחר שתסיימו להגדיר את המשלוח המקומי בהגדרות המשלוח שלכם, למדו כיצד להשליך הזמנות למשלוחים מקומיים. תוכלו לבחור אם אתם או הצוות שלכם יבצעו את המשלוח, או אם תשתמשו בשירות משלוחים חיצוני.
הגדרת משלוח מקומי ב-Shopify
- מתוך ממשק הניהול של Shopify, היכנסו ל-Settings > Shipping and delivery.
- בסעיף Local delivery, לחצו על המיקום שאתם רוצים להפעיל בו משלוח מקומי.
- סמנו את האפשרות This location offers local delivery.
בסעיף delivery radius, בחרו באחת מהאפשרויות הבאות כדי להגדיר את אזור המשלוח:
הגדרת רדיוס משלוח: בחרו יחידת מידה והזינו את המרחק המרבי בין מיקום המשלוח שלכם למקום שבו אתם רוצים לבצע את המשלוח. המרחק לא יכול להיות גדול מ-160 קילומטרים או 100 מיילים. בחרו אם להפעיל את האפשרות Include neighboring states or regions.
השתמשו בקוד דואר: הזינו רשימת קודי דואר (עד 3,000 תוים) שברצונכם לשלוח אליהם, מופרדים בפסיק ובמרווח. כדי לכלול קבוצת קודי דואר, הוסיפו כוכבית (*) או רווח לאחר התו הראשון כדי לציין טווח של קודים.
הגדרת מחיר משלוח מקומי
- אם ברצונכם להציע משלוח מקומי רק בהזמנות מעל סכום מסוים, הזינו את הסכום בסעיף Minimum order price section.
- הזינו את מחיר המשלוח. אם אתם רוצים להציע משלוח חינם, הזינו 0.
- אופציונלי: בסעיף Delivery information, תוכלו להוסיף הודעה ללקוחות עם פרטים על שירותי המשלוח המקומי שלכם.
- לחצו על Save.
הגדרת איסוף בחנות להזמנות אונליין
- הגדרת אפשרות איסוף בחנות: תוכלו להפעיל את האפשרות ללקוחות לבחור לאסוף את ההזמנה שלהם בחנות. ברגע שתשימו את האפשרות הזאת בהגדרות הקופה, הלקוחות יוכלו לבחור את החנות בה הם מעוניינים לאסוף את ההזמנה.
- העברות בין חנויות: אם יש לכם כמה חנויות, תוכלו להגדיר העברת מלאי בין חנויות. ברגע שמוצר נגמר במלאי באחת החנויות, הוא יועבר אוטומטית לאותו מקום איסוף, כך שהלקוח לא יצטרך להמתין.
- שימוש באפליקציה מותאמת (למשתמשים בתכנית Shopify Plus): אם אתם משתמשים בתכנית Shopify Plus, תוכלו להחליף את אפשרות האיסוף בחנות ברוחב אפליקציה מותאמת אישית שתאפשר גמישות רבה יותר.
כדי להפעיל את אפשרות האיסוף בחנות, עליכם להגדיר את האפשרות לכל מקום שבו הלקוחות יכולים לאסוף את ההזמנות שלהם.
שלבים להגדרת איסוף בחנות:
- גישה להגדרות איסוף בחנות: בעמוד הניהול של Shopify, גשו ל- Settings > Shipping and delivery. בסעיף Pickup in store, לחצו על Set up או על האייקון ›.
- בחרו מקום לאיסוף: אם יש לכם מקום אחד בלבד, לחצו על המקום שבו תרצו להפעיל את אפשרות האיסוף בחנות. אם יש לכם כמה מקומות, לחצו על Add location, ואז בחרו את המקום שברצונכם להפעיל בו את האיסוף בחנות.
- הגדרת זמן אספקה צפוי: בסעיף Expected pickup date, בחרו זמן טיפול להזמנות לאיסוף בחנות מתוך התפריט הנפתח. זמן זה יוצג ללקוחות שלכם.
- הגדרת העברת מלאי (אופציונלי): אם ברצונכם להפעיל העברות מלאי בין חנויות, בסעיף Store transfers בחרו את המקומות שמהם תרצו להעביר מלאי במקרה שהמלאי לא זמין במקום לאיסוף. אם ברצונכם להגדיר זמן טיפול שונה להזמנות שדורשות העברת מלאי, סמנו את האפשרות Set a different processing time at checkout when a store transfer is needed, ובחרו את הזמן המתאים מתוך התפריט הנפתח.
- הודעת מוכנות לאיסוף (אופציונלי): בסעיף Ready for pickup notification, הזינו את ההוראות שברצונכם להציג ללקוחות בהודעת האימייל כאשר ההזמנה מוכנה לאיסוף.
- תצוגת הצ'ק-אאוט (אופציונלי): בסעיף Checkout preview, תוכלו להציג כיצד תיראה האפשרות לאיסוף בחנות בעמוד הצ'ק-אאוט.
לחצו על Save לשמירה של ההגדרות.
ניהול שווקים:
הפעלת Shopify International – אם אתם רוצים למכור גם בחו"ל, שופיפיי מציעה כלים שיעזרו לכם לעשות זאת על ידי הקצאת הגדרות שונות למדינות ואזורים שונים. שוק יכול לכלול מדינה או אזור בודד, או קבוצת מדינות ואזורים. לדוגמה, ניתן ליצור שוק בשם "צפון אמריקה" שיכלול את קנדה, ארצות הברית ומקסיקו, כולם עם אותה קבוצה של הגדרות. אם יש לכם קבוצת הגדרות שונה שברצונכם להחיל רק על יפן, תוכלו ליצור שוק נוסף שיכלול רק את המדינה יפן.
המספר המקסימלי של שווקים שניתן ליצור תלוי בתוכנית המנוי של חנות Shopify שלכם:
- Pause and Build – 3
- Shopify Starter – 3
- Basic Shopify – 3
- Shopify – 3
- Advanced Shopify – 3 כלולים, עד 50 מקסימום
- Shopify Plus – 50
מקור התמונה: https://www.ecommerce-gold.com/how-to-set-up-shipping-on-shopify/
11. הגדרת שיטת תשלום
ישנן מגוון שיטות תשלום נתמכות ב-Shopify, אך הדרך הפשוטה ביותר לקבל תשלומים אונליין היא באמצעות Shopify Payments.
הערה
לפני השימוש ב-Shopify Payments, עיינו בדרישות הבאות:
- Shopify Payments זמין רק לחנויות הפועלות במדינות ובאזורים מסוימים. ניתן לקרוא על המדינות והאזורים הנתמכים באתר שופיפיי.
- על מנת להשתמש ב-Shopify Payments, עליכם להפעיל אימות שני שלבים (two-step authentication) על חשבונכם. אם תבחרו לבטל את אימות שני השלבים בעתיד, תחשפו את החשבון ואת המידע הפיננסי שלכם להתקפות פוטנציאליות.
- Shopify Payments מספק פתרון תשלום ישירות מתוך הפלטפורמה, ומספק לכם אפשרות לנהל את העסק והפיננסים במקום אחד, ללא צורך בהגדרת ספקי תשלום צד שלישי או חשבון סוחר.
שלבים:
בעמוד הניהול של Shopify, גשו ל- Settings > Payments.
- הפעילו את Shopify Payments באחת מהדרכים הבאות:
- אם לא הגדרתם ספק תשלום לחשבונכם, לחצו על Complete account setup בסעיף Shopify Payments.
- אם כבר יש לכם ספק תשלום אחר מופעל, לחצו על Activate Shopify Payments בתיבת Shopify Payments, ולאחר מכן לחצו על Activate Shopify Payments בחלון שנפתח. פעולה זו תסיר את ספק התשלום האחר מחשבונכם.
- הזינו את הפרטים הנדרשים על החנות שלכם ואת המידע הבנקאי, ואז לחצו על Save.
- לחצו על Complete account setup.
12. הגדרת מיסים
כסוחרים, ייתכן שתצטרכו לגבות מיסים על המכירות, ולאחר מכן לדווח ולשלם אותם לרשויות. למרות שחוקי המסים הם מורכבים ויכולים להשתנות לעיתים קרובות, ניתן להגדיר את Shopify כך שיטפל בחישובי המסים הנפוצים. אתם גם יכולים להגדיר תקנות מיסים מותאמות אישית כדי להתמודד עם חוקים וסיטואציות מיסים ייחודיות.
Shopify משתמשת בשיעורי מיסים ברירת מחדל רבים, שמתעדכנים באופן קבוע. אם אתם משתמשים בשיעורי ברירת המחדל, ודאו שהם מעודכנים ונכונים. תוכלו לשנות אותם בכל עת לפי הצורך.
ודאו שהגדרות המיסים שלכם נכונות עבור החנות שלכם, וזכרו להגיש את המיסים של החנות שלכם.
תהליך כללי להגדרת מיסים
אין רשימה פורמלית של שלבים להגדרת המיסים בחנות, אבל מומלץ להיעזר בתהליך זה כהנחיה:
- אם אתם מנהלים חנות אונליין, אז הגדירו את המדינות אליהן תשלחו את המוצרים.
- אם אתם משתמשים ב-Shopify POS למכירות פיזיות, אז הגדירו את שיעורי המסים על פי מיקומי מרכזי הקמעונאות שלכם. שיעורי המסים בברירת המחדל של POS מבוססים על המיקום הגיאוגרפי שבו מתבצעות מכירות הפיזיות שלכם.
- הגדירו את שיעורי המסים במדינות ובאזורים אליהם תשלחו ותמכרו את המוצרים שלכם:
- אם אתם בארה"ב, קנדה, האיחוד האירופי, בריטניה, נורבגיה, שוויץ, אוסטרליה, ניו זילנד או סינגפור, שמשתמשות במיסים על בסיס רישום, אז הזינו את הרישומים שלכם כדי לגבות את המיסים.
- אם אתם באזור שמשתמש במסים מבוססי מיקום, השתמשו בערכים ברירת המחדל או ציינו את שיעורי המיסים עבור המדינות והאזורים שלהן. בנוסף, ציינו אם אתם גובים מיסים על משלוחים.
- אם אתם מוכרים מוצרים דיגיטליים, אז הגדירו את המיסים החלים על פריטים אלו.
- הגדירו שיעורי מיסים מותאמים אישית או פטור ממסים על מוצרים במידת הצורך. כל תקנה שתגדירו תיכנס לתוקף במכירות אונליין ובמכירות ב-Shopify POS.
- אופציונלי: כללו מיסים בכל מחירי המוצרים שלכם. כאשר אפשרות זו מופעלת, לא יתווסף חיוב נוסף עבור מיסים בתהליך הצ'ק-אאוט של הלקוח. במקום זאת, תתבצע חישוב כדי לקבוע איזה אחוז מתוך מחיר המוצר הוא המיסים.
כאשר אתם מגדירים את המסים, תוכלו לגשת ולסקור את ההגדרות שלכם בדף המסים והחובות בממשק הניהול של Shopify.
13. הוספת מדיניות לחנויות שלכם
לפני שהלקוחות רוכשים מוצרים, עליהם לגשת למדיניות שלכם לגבי החזרים, פרטיות ותנאי שירות. עליכם להוסיף את מדיניות האתר שלכם בעמוד נפרד שיוצג בקישורים בתחתית עמוד הצ'ק-אאוט.
שלבים:
- נסחו את מדיניות החנויות שלכם (מומלץ להיעזר באיש מקצוע כמו עורך דין).
- בחלון או בטאב חדש בדפדפן, גשו לדף העמודים שלכם.
- צרו עמוד חדש.
- מתוך הגדרות הצ'ק-אאוט של החנות שלכם, העתיקו את הטקסט.
- בעמוד החדש, הדביקו את התוכן מהלוח.
- לחצו על Save page.
- הוסיפו קישור לעמוד המדיניות כך שללקוחות שלכם יהיה קל למצוא אותו.
אז סיימנו את שלב ההקמה הטכני של החנות – הגדרנו את הבסיס הנחוץ לפעולה חלקה של האתר, כולל הגדרת תשלומים, מיסים ומדיניות החנות. עכשיו, אפשר לעבור לשלב הבא: בניית החנות עצמה. בשלב זה תבחרו תבנית שתתאים למיתוג ולצרכים שלכם, תוסיפו מוצרים ותארגנו אותם בצורה שתנגיש את החוויה ללקוח כדי למקסם מכירות.
14. ארגון החנות
עיצוב החנות וסוגי המוצרים שאתם מציעים הם חלקים מרכזיים בהצלחה של חנות אונליין. בחרו תבנית שמתאימה לערכים ולמותג שלכם, ולאחר מכן הוסיפו את המוצרים שברצונכם למכור. ארגון המוצרים והוספתם לחנות יכולה להיות אחת המשימות שתדרושנה את רוב הזמן בהקמת החנות. אל תשכחו להקדיש זמן להוספת המוצרים, לארגונם לפי קטגוריות, וזמן להגדיר את הגדרות המיסים והמשלוחים הנדרשות.
15. תבניות של Shopify
חנות התבניות מציעה מגוון רחב של תבניות שניתן להוסיף לחנויות שלכם, כולל תבניות חינמיות שפותחו על ידי Shopify, ותבניות בתשלום שפותחו על ידי מעצבים חיצוניים. לפני שתרכשו תבנית בתשלום, חשוב לוודא שאתם מבינים איזה סוג של תמיכה זמין עבורכם.
חיפוש לפי תכונה בתבנית
אם אתם מחפשים תבנית עם תכונה מסוימת, השתמשו בשדה החיפוש שבראש הדף בחנות התבניות של Shopify.
למשל, אם תחפשו "דף שאלות ותשובות", תראו את כל התבניות שכוללות דף כזה.
כדי למצוא תבניות עם תכונות ספציפיות, לחצו על Search בראש הדף.
דוגמאות לביטויים שתוכלו לחפש:
- דף שאלות ותשובות
- פיד אינסטגרם
- סינון מוצרים
- רכישה מהירה
- מוצרים קשורים
- אופטימיזציה למנועי חיפוש
- ניווט דביק
- וידאו
- עיצוב רחב
כדי לדייק את תוצאות החיפוש, השתמשו במסננים שבסמל הצד.
חיפוש לפי אוסף או תחום
כאשר אתם גולשים בחנות התבניות של Shopify, תוכלו להשתמש בתפריטים הנפתחים בחלקו העליון של הדף כדי לחפש תבניות לפי אוסף או תחום.
ניתן למיין לפי אוסף כדי לראות תבניות עם סגנון, עיצוב או מטרה מסוימת. ניתן למיין לפי תחום כדי לראות תבניות שמיועדות בעיקר לתחום ספציפי, אך אין תבנית שמוגבלת לתחום אחד בלבד, וחנות טכנולוגיה יכולה לגמרי להשתמש בתבנית המופיעה תחת "אמנות וצילום".
שלבים:
- גשו לחנות התבניות של Shopify.
- בראש הדף, לחצו על Collections או All themes > Industry, ואז בחרו קטגוריה.
- כדי לדייק את תוצאות החיפוש, השתמשו במסננים בסמל הצד.
16. המוצרים
הוספת מוצר חדש
שלבים:
- מהדשבורד של Shopify, גשו לקטגוריית Products.
- מעמוד המוצרים, לחצו על "Add product".
- הזינו כותרת למוצר שלכם, יחד עם כל פרטי המוצר הנוספים שברצונכם להוסיף.
- לחצו על "Save".
שכפול מוצר
כדי לחסוך זמן בהוספת מוצר חדש, ניתן לשכפל מוצר דומה. השכפול יהפוך למוצר חדש, כך שתוכלו לערוך אותו מבלי לשנות את המוצר המקורי.
אם אתם רוצים להוסיף אופציות למוצר קיים, כמו צבע או גודל, כדאי להוסיף גרסה למוצר במקום לשכפל אותו.
כאשר אתם משכפלים מוצר קיים, תוכלו לבצע את ההתאמות הבאות לפני יצירת השכפול:
- קביעת כותרת חדשה למוצר.
- קביעת מצב המוצר כפעיל או טיוטה.
- לבחור אילו פרטי מוצר ברצונכם לשכפל מתוך רשימת האפשרויות.
שלבים:
- ממשק הניהול של Shopify, גשו לקטגוריית Products.
- לחצו על שם המוצר שברצונכם לשכפל.
- לחצו על Duplicate.
- בשדה הכותרת, הזינו שם עבור המוצר המשוכפל.
- אופציונלי: בחרו אילו פרטי מוצר לשכפל.
- בסעיף "Product status", בחרו אם להגדיר כטיוטה או כפעיל.
- לחצו על Duplicate product.
עריכת מוצר
לאחר שיצרתם את המוצרים, תוכלו לערוך את המוצרים כדי לשנות את התיאורים, המחירים וכל פרט אחר של המוצר. השינויים שתשמרו יתבצעו מיד בחנות המקוונת שלכם.
למרות שניתן לערוך את פרטי המוצר בכל זמן, השינויים עשויים להשפיע על הדוחות שלכם. למידע נוסף, עיינו ב"שינויים בפרטי המוצר".
שלבים:
- מממשק הניהול של Shopify, גשו לקטגוריית Product.
- לחצו על שם המוצר שברצונכם לשנות.
- בצעו את השינויים הדרושים בפרטי המוצר.
- לחצו על שמירה (Save) כדי לשמור את השינויים.
טיפ – אם אתם רוצים לערוך מספר מוצרים בו זמנית, השתמשו בעורך הסיטונאי.
תצוגה מקדימה של מוצרים
אתם יכולים לצפות כיצד המוצר ייראה בחנות המקוונת שלכם ישירות מתוך ממשק הניהול של Shopify או מתוך אפליקציית Shopify.
שלבים:
- מתוך ממשק הניהול של Shopify, גשו לקטגוריית "Products".
- לחצו על שם המוצר שאתם רוצים לצפות בו.
- לחצו על "Preview".
הוספה או הסרה של תגים
תגים הם מילות מפתח שניתן לחפש ולהתאים למוצר. הם יכולים לעזור ללקוחות למצוא את המוצר שלכם דרך חיפוש בחנות המקוונת, וגם ניתן להשתמש בהם כדי ליצור אוספים חכמים.
השתמשו בפסיקים כדי להפריד בין תגים שונים. תגים יכולים להכיל עד 255 תו. ניתן להחיל עד 250 תגים על כל מוצר. למידע נוסף על פורמטים של תגים, ראו תגים.
טיפ– אם אתם משתמשים בתוכנית Shopify Plus, תוכלו להוסיף תגים ללא הגבלה לכל מוצר.
הוספת תגים למוצר
שלבים:
- מהניהול של Shopify, גשו לקטגוריית "Products".
- לחצו על שם המוצר שברצונכם לערוך, או create a new product.
- בחלק של "Product organization", בצעו את הפעולות הבאות:
- לחצו על שדה "Tags" ובחרו את התגים שברצונכם להוסיף.
- בשדה "Tags", הזינו שם תג חדש ולחצו על Add.
- לחצו על Save.
הזמנת ניסיון
על מנת לוודא שהתהליך של ביצוע ההזמנה וההגדרות של עיבוד הזמנות, מלאי, משלוחים, התראות במייל ומיסים תקינות, עליכם לבצע הזמנת ניסיון.
לא תחויבו על הזמנת ניסיון, ומומלץ לבצע לפחות אחת במהלך הגדרת החנות, או כאשר אתם מבצעים שינויים בהגדרות התשלום.
תוכלו לבצע הזמנת ניסיון על ידי סימולציה של עסקה דרך שער תשלום הבדיקה של Shopify, או אם אתם משתמשים ב-Shopify Payments, תוכלו לבדוק את ההגדרות שלכם על ידי מצב בדיקה של Shopify Payments.
בנוסף, אפשר להשתמש בשירות תשלום אמיתי, ולאחר מכן לבטל ולהחזיר את ההזמנה מיד. יתכן שתחויבו בעמלות מהספק תשלום שבו אתם משתמשים.
תוכלו לבדוק שער תשלום רק אם בחרתם בתכנית בתשלום.
לאחר שהזמנות הניסיון הושלמו, בדקו את החלקים הבאים של ההזמנות:
- ודאו שאתם מרוצים מההתראה על ההזמנה. למדו כיצד להתאים את תבניות המייל שלכם מתוך ניהול Shopify.
- בדקו את תהליך ההשלמה, בין אם הוא ידני, דרך אפליקציה או תוכנת ERP (תכנון משאבים ארגוניים).
- הוסיפו מידע למעקב אחר ההזמנה, ואז בדקו את ההתראה על המשלוח.
- בדקו הזמנה שהושלמה חלקית.
- נסו להנפיק החזר מלא או חלקי.
חשבוניות דיגיטליות עם morning
כשמוכרים מוצרים, חייבים להפיק חשבוניות, והדרך הכי קלה ונוחה לדאוג לאופרציה הזו הוא עם תוסף Shopify של מורנינג, שמאפשר לך להפיק יותר מהחנות הדיגיטלית שלך:
חשבונית אוטומטית שמופקת ונשלחת ללקוח בכל פעם שמתבצעת רכישה בחנות שלך.
תמיכה ב-POS: חיבור בין החנות הפיזית לחנות האינטרנטית שלך לניהול נוח במקום אחד
אפשרות לביצוע החלפות, החזרות, זיכויים
תמיכה בגיפט קארד, הנחות ועוד
ואחרי שבחרתם את התוכנית וביצעתם את כל הבדיקות, אתם סוף סוף מוכנים לחשוף את החנות שלכם לעולם! הסירו את הסיסמה, הוסיפו ווידג'ט צ'אט, ותנו ללקוחות שלכם להתחיל לשאול שאלות ולהתלהב מהמוצרים שלכם. השלב הבא? פרסום ושיווק ואתם בדרך להשקה המיוחלת!